Är du ödmjuk, pålitlig, uthållig och uppmärksam?
Då skulle du bli en bra brandman!

Vi söker dig som vid sidan av ditt ordinarie arbete vill göra en viktig samhällsinsats.
Att vara brandman i beredskap, eller som det förr hette – deltidsbrandman, innebär att du vid sidan av ditt ordinarie arbete har beredskap efter ett varierande schema. Vi försöker att anpassa beredskapen utefter dina önskemål, kan du enbart hålla beredskap dagtid eller kvällar, nätter och helger försöker vi att anpassa din beredskap därefter.

Brandman i beredskap är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, du arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får ett väldigt varierande arbete. Du kanske arbetar som kock, jurist eller inköpare hos din ordinarie arbetsgivare men under dina beredskapsdagar är du även brandman som rycker ut för att rädda liv, släcka bränder eller bistå vid trafikolyckor.

Innan eventuell anställning tillgodoses du med nödvändig utbildning, du kommer bland annat få utbildning i akutsjukvård, hjärt- och lungräddning, brandsläckning, vattenlivräddning, förebyggande brandskydd med mera. Som brandman ersätts du utöver larm och övning även för fysisk träning och du har fri tillgång till våra styrketräningslokaler på stationerna.

Är du vår blivande kollega?

Vi söker efter brandmän i beredskap så vill du bli en av oss tveka inte utan skicka in en intresseanmälan idag!

Hur blir jag brandman i beredskap?

Vi söker kontinuerligt efter brandmän i beredskap, men har två fasta rekryteringstillfällen per år.
Nästa tillfälle infaller med start nu i vecka 36. Du som sökt till oss kommer att kallas till testtillfälle med intervju som sker i v 39 detta för att man under hösten ( v45-47) genomför preparandutbildningen i Göteborg.
Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig för mer information eller hör av dig till vår Operativa chef, Patrick D’Imporzano (kontaktuppgifter längre ner).

Mer information

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som brandman i beredskap, vilken utbildning du får och mycket mer!

Kontaktperson

Patrick D’Imporzano, Operativ chef
Direkt: 010 471 44 09
Växel: 010 471 44 00
patrick.dimporzano@sbrf.se