Idag hade vi äran att uppmärksamma Stenungskolans rådiga agerande i samband med branden i slöjdsalen den 12 november.

Det var under fredagen den 12 november som vi blir larmade på ett automatlarm till Stenungskolan, vid framkomst visar det sig att det gäller en brand i träslöjdsalen. Rökutvecklingen var kraftig och nästan hela byggnaden var kontaminerad av rök.
Två av skolans lärare hade tagit sig in till branden och påbörjat släckning med pulversläckare. En betydande insats som gjorde att branden begränsades till slöjdsalen och att man kunde genomföra en säker evakuering av alla elever.
När första styrka kommer till platsen är branden begränsad till själva slöjdsalen vilket innebar att man snabbt kunde gå in med rökdykare och fortsätta släckningsarbetet.
Skolans agerande och evakuering sköttes exemplariskt och när vår insatsledare kommer fram möts han upp vid uppsamlingsplatsen av de önskade orden Alla elever är ute.

Under förmiddagen hade vi äran att uppmärksamma skolans, elevernas och lärarna Mats Svensson och Sara Bernlos rådiga agerande. Det är fantastiskt när alla delar i kedjan fungerar, vilket det gjorde vid denna händelse. Allt från en tidig indikering i form av automatlarm, en tidig insats av Sara och Mats, bra och snabb evakuering av lärare och elever och väl genomförd insats av styrkorna på plats. Ett stort tack till alla involverade och tack för att vi fick uppmärksamma er!

Utmärkelsen delades ut av förbundets ordförande Agneta Pettersson Bell, Räddningschef Thomas Olsson och Insatsledare Roger Broqvist.