Har du ett stort samhällsengagemang och vill vara med och rädda liv? Är du ödmjuk, pålitlig, uthållig och uppmärksam?
Då skulle du bli en bra brandman!

Vi söker dig som vid sidan av ditt ordinarie arbete vill göra en viktig samhällsinsats.
Brandman i beredskap är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, du arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får ett väldigt varierande arbete. Du kanske arbetar som kock, jurist eller inköpare hos din ordinarie arbetsgivare men under dina beredskapsdagar är du även brandman som rycker ut för att rädda liv, släcka bränder eller bistå vid trafikolyckor.

Att vara brandman i beredskap, eller som det förr hette – deltidsbrandman, innebär att du vid sidan av ditt ordinarie arbete har beredskap efter ett varierande schema. Innan eventuell anställning tillgodoses du med nödvändig utbildning, du kommer bland annat få utbildning i akutsjukvård, hjärt- och lungräddning, brandsläckning, vattenlivräddning, förebyggande brandskydd med mera. Som brandman ersätts du för din beredskapstid, larm och övning samt även för fysisk träning och du har fri tillgång till våra styrketräningslokaler på stationerna.

För att spegla samhället arbetar vi aktivt mot att ha en integrerad mångfald och jämställdhet i hela vår organisation, för att klara detta måste vi bland annat öka andelen kvinnor och medarbetare med annan etnicitet. Vi ser detta som en självklar del i och en förutsättning för att lyckas i arbetet med att förebygga olyckor och för att kunna genomföra insatser på ett effektivare sätt.

 

Hur blir jag brandman i beredskap?

Vi söker nu brandmän i beredskap inom förbundets samtliga stationsområden; Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund.
Bor eller arbetar du i anslutning av våra stationer – då är det dig vi söker!

Mer information om inställelsetiden på våra stationer hittar du här.

 

KVALIFIKATIONER

För att kunna arbeta som brandman i beredskap krävs inga förkunskaper, du tillgodoses med nödvändig utbildning innan anställning. Vi har som krav att du som lägst har körkortsbehörighet B.
Vi söker dig som har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du behöver kunna visa omdöme och uppträda lugnt, stabilt och kontrollerat i pressade situationer. Du har lätt för att arbeta i grupp och samverka både med kollegor och tredje man. I rollen är det även viktigt med god fysik och att du har kapaciteten att arbete på höga höjder och i trånga utrymmen.

Innan anställning ska du kunna visa upp ett godkänt rullbandstest samt intyg Guldbojen med djupdyk men detta behöver du inte ha för att skicka in ansökan.
Som brandman behöver du vara fullt frisk, vi genomför därför läkarundersökning samt drogtest innan eventuell anställning.

 

ANSÖKAN

Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig för mer information eller hör av dig till Daniel Strömbom daniel.strombom@sbrf.se alt tel. 010-471 44 56
Skicka in din ansökan till raddning@sbrf.se ange referensnummer 2022-00041

Sista ansökningsdagen är den 10 april 2022.
Du som sökt till oss kommer att kallas till testtillfälle med intervju som sker den 28 april alternativt den 29 april.

 

Mer information

Är du intresserad och vill veta mer, kanske testa på att gå rullbandstest eller prata med dina blivande kollegor? Kom gärna förbi vår station i Stenungsund den 20 mars då vi har informations- och prova på tillfälle kl. 13.00-17.00.
Kontakta Daniel Strömbom om du önskar att gå rullbandstest under den 20:e mars.

Har du inte möjlighet att komma förbi oss kan du läsa på vår hemsida om hur det är att arbeta som brandman i beredskap, vilken utbildning du får och mycket mer! 

 

Kontaktperson

Daniel Strömbom
Direkt – 010 471 44 56
Växel – 010- 471 44 00
daniel.strombom@sbrf.se

Facklig företrädare
Brandmännens Riksförbund
Hans Wallsten
010-471 44 00 (växel)

Facklig företrädare
Kommunal
Joakim Oskarsson
010-471 44 00 (växel)
fo.sbrf.vast@kommunal.se

Facklig företrädare
Vision
Mikael Kristensson
Direkt – 010-471 44 21
Växel – 010- 471 44 00
Mikael.kristensson@sbrf.se