Vill du göra en insats?

Nu söker vi brandmän till området Tjörn – Skärhamn

Är du ödmjuk, pålitlig, modig, uthållig och uppmärksam?
Då skulle du bli en bra brandman!

Vi söker dig som vid sidan av ditt ordinarie arbete vill göra en viktig samhällsinsats.
Att vara Brandman i beredskap eller som det förr hette – deltidsbrandman, innebär att du vid sidan av ditt ordinarie arbete har beredskap efter ett varierande schema. Vi försöker att anpassa beredskapen utefter dina önskemål, kan du enbart hålla beredskap dagtid eller kvällar, nätter och helger försöker vi att anpassa din beredskap därefter.

Brandman i beredskap är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, du arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får ett väldigt varierande arbete.

Innan eventuell anställning tillgodoses du med nödvändig utbildning, du kommer bland annat få utbildning i akutsjukvård, Hjärt- och lungräddning, brandsläckning, vattenlivräddning, förebyggande brandskydd med mera. Som brandman ersätts du utöver larm och övning även för fysisk träning och du har fri tillgång till våra styrketräningslokaler på stationerna.

Är du vår blivande kollega?

Är brandman i beredskap något som kan passa dig? Den 30 oktober har vi informations och prova-på-tillfälle på brandstationen i Skärhamn mellan kl 15-17.30.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som brandman i beredskap och hur du gör om du vill söka till oss!

Hoppas vi ses!