Såhär såg det ut när Tjörns Räddningstjänst anordnade Brandkårstävlingen 1988, och i år är det dags att stå som arrangörer igen men nu i omdöpt form – Brandkårsövningsdag.

Den 9 september går årets Brandkårsövningsdag av stapeln i Södra hamnen, Skärhamn!

Övningen startar kl 9:00 och pågår till ca 16:00.
Vissa av momenten kommer att skapa begränsad framkomlighet men inget som ska påverka allmänheten allt för mycket,
vi hoppas ni har överseende med detta.
Då det är flera evenemang ute i Södra hamnen denna lördag kan det bli brist på parkeringsplatser. Vi rekommenderar därför att man parkerar bilen vid kommunhuset och går till fots ut till Södra hamnen.

Allmänheten är välkommen att följa lagen under dagen, alla lagen kommer att befinna sig i Södra hamnen där de ska  genomföra olika moment som ska pröva deras skicklighet, säkerhet och samarbete.

Denna övningsdag innebar då den startades och innebär fortfarande både praktisk övning och att de sociala kontakterna knyts mellan våra räddningstjänster, vilket är av stor betydelse vid en eventuell gemensam insats i samband med en större händelse.
Lagen ska bestå av en styrkeledare och fyra brandmän. Momenten som övas ska i möjligaste mån stämma överens med de förhållanden en deltidsbrandman kan möta i sitt arbete. Praktik varvas med teori och alla momenten är hemliga fram till övningsstarten. Brandmännen vet alltså inte vad de kommer att möta på de olika momenten – precis som i verkligenheten när sökaren piper.
De praktiska momenten ska pröva lagens skicklighet, säkerhet och samarbete.
I år kommer lag från Tanum, Hamburgsund, Strömstad, Hunnebostrand, Kungshamn, Stenungsund och Rävlanda att delta.
Vi hoppas ni är många som vill komma och heja fram våra lag under dagen!

Nostalgibilder från Brandkårstävlingen på Tjörn 1988