Den 3:e september hyllar vi våra brandmän i beredskap och deras huvudarbetsgivare genom kampanjen Brandman på jobbet-dagen.

En kampanj som syftar till att synliggöra både våra brandmän och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten. För att åstadkomma detta har våra brandmän i beredskap visat var de finns i vardagen genom att bära något från oss, en pikétröja, larmställ, uniform eller hjälm idag 3:e september.

Kanske la du märke till någon brandman under dagen?
Vi har varit ute och besökt några av våra brandmän hos deras huvudarbetsgivare. Vi har bland annat varit på Wallhamn AB, som är en fordonshamn på Tjörn med ca 150 anställda varav 6st är brandmän i beredskap, Processkontroll Mekaniska i Stora Höga som arbetar som underleverantör med mekanisk bearbetning främst åt exportindustrin och har ca 16st anställda varav 3st brandmän i beredskap. Och även Hansson & Söner Entreprenad AB, ett bygg- och anläggningsföretag på Tjörn. Utav de 15 kontorsanställda på kontoret ute på Tjörn är 2 beredskapsbrandmän.

Vi på Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund är väldigt tacksamma för alla våra brandmän och deras huvudarbetsgivare och hoppas att fler arbetsgivare ser nyttan av att ha en brandman i sitt företag.
Stora delar av vår organisation består just av brandmän i beredskap, personer som vanligtvis jobbar med helt vanliga jobb. Någon är kanske vaktmästare i kommunen, någon arbetar som inköpare eller bilbyggare men när sökaren ljuder så rycker de ut för att rädda liv, släcka bränder eller bistå vid trafikolyckor.

Här nedan ser ni några av dessa brandmän
Tack alla våra brandmän och tack alla er huvudarbetsgivare!!