SISTA ANSÖKNINGSDAG FÖR DENNA REKRYTERINGSPERIOD HAR PASSERAT.
SISTA ANSÖKNINGSDAG VAR 10 OKTOBER I 2021

Har du ett stort samhällsengagemang och vill vara med och rädda liv? Är du ödmjuk, pålitlig, uthållig och uppmärksam? 
Då skulle du bli en bra brandman!

Vi söker dig som vid sidan av ditt ordinarie arbete vill göra en viktig samhällsinsats.
Brandman i beredskap är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, du arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får ett väldigt varierande arbete. Du kanske arbetar som kock, jurist eller inköpare hos din ordinarie arbetsgivare men under dina beredskapsdagar är du även brandman som rycker ut för att rädda liv, släcka bränder eller bistå vid trafikolyckor.

Att vara brandman i beredskap, eller som det förr hette – deltidsbrandman, innebär att du vid sidan av ditt ordinarie arbete har beredskap efter ett varierande schema. Innan eventuell anställning tillgodoses du med nödvändig utbildning, du kommer bland annat få utbildning i akutsjukvård, hjärt- och lungräddning, brandsläckning, vattenlivräddning, förebyggande brandskydd med mera. Som brandman ersätts du för din beredskapstid, larm och övning samt även för fysisk träning och du har fri tillgång till våra styrketräningslokaler på stationerna.

För att spegla samhället arbetar vi aktivt mot att ha en integrerad mångfald och jämställdhet i hela vår organisation, för att klara detta måste vi bland annat öka andelen kvinnor och medarbetare med annan etnicitet. Vi ser detta som en självklar del i och en förutsättning för att lyckas i arbetet med att förebygga olyckor och för att kunna genomföra insatser på ett effektivare sätt.

 

Hur blir jag brandman i beredskap?

Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig för mer information eller hör av dig till Nina Brännehed nina.brannehed@sbrf.se alt tel. 010-471 44 00
Skicka in din ansökan till raddning@sbrf.se ange referensnummer 2121-000252.

Vi söker nu brandmän i beredskap inom förbundets samtliga stationsområden; Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund. Bor eller arbetar du i anslutning av våra stationer – då är det dig vi söker! Sista ansökningsdagen är den 10 oktober 2021.

SISTA ANSÖKNINGSDAG FÖR DENNA REKRYTERINGSPERIOD HAR PASSERAT.
SISTA ANSÖKNINGSDAG VAR 10 OKTOBER I 2021

Du som sökt till oss kommer att kallas till testtillfälle med intervju som sker den 14 oktober alternativt den 21 oktober detta för att man under v45-47 genomför en preparandutbildning i Göteborg.

För att arbeta som brandman behöver du vara fullt frisk, vi genomför därför läkarundersökning samt drogtest innan eventuell anställning.

Mer information

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som brandman i beredskap, vilken utbildning du får och mycket mer!

 

Kontaktperson

Nina Brännehed
Växel: 010 471 44 56
nina.brannehed@sbrf.se

Facklig företrädare
Brandmännens Riksförbund
Hans Wallsten
010-471 44 00 (växel)

Facklig företrädare
Kommunal
Axel Adin
010-471 44 00 (växel)