Igår hade vi på Stenungsunds station en ny medarbetare för en dag.
Jobbskuggardagen är en dag till för personer som till följd av livssituation, sjukdom, skada eller med annan funktionssättning och befinner sig i utsatt ställning på arbetsmarknaden. Under dagen bekantar sig en person med vårt yrke, vi ger en chans till jobbskuggning som visar hur en arbetsdag går till på räddningstjänsten.
Job Shadow Day är en europeisk dag som också har ett syfte att ändra våra attityder mot varandra, oavsett funktionsnedsättning.
Det är fjärde året på rad Stenungsunds kommun anordnar en jobbskuggardag och det är andra året på rad vi på räddningstjänsten får en medarbetare knuten till oss.
I år hade vi förmånen att lära känna Chatarina Johansson under dagen. Chatarina fick prova på ett flertal arbetsuppgifter, t ex administrativa uppgifter, hon var med våra brandmän då de besökte en 5:e klass på Jörlanda skola. Hon fick också en beskrivning av räddningstjänsten uppdrag mot samhället, och som avslutning på dagen gjorde hon det fysiska konditionsprov som våra brandmän gör en gång/år. OCH hon gjorde det med den äran.