SISTA ANSÖKNINGSDAG FÖR DENNA TJÄNST HAR PASSERAT.
SISTA ANSÖKNINGSDAG VAR 28 oktober 2019

Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund – SBRF är ett räddningstjänstförbund för kommunerna Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund.

Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra olika typer av räddningsinsatser. Vi arbetar också med utbildning, information och rådgivning, samhällsplanering, tillsyn av brandskydd och tillstånd för brandfarliga och explosiva varor.

Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle för alla. Målen för vår verksamhet är färre skador och ökad trygghet för våra invånare, vårt säte finns i Stenungsund.

De vanligaste larmen gäller brand, trafikolyckor och IVPA (I Väntan På Ambulans). Våra stationer hjälper varandra vid behov dels med personal och specialkunskaper men även fordon och materiel.

 

ARBETSUPPGIFTER

Som förbundsdirektör för SBRF ska du kunna leda och utveckla organisationen för att möta SBRFs vision om ett tryggt och säkert samhälle för alla.

Du har en viktig roll i arbetet tillsammans med medlemskommunerna, övriga kommuner och räddningstjänsterna i landet, att påverka och driva frågor som främjar en modern räddningstjänst.

Uppdraget innefattar ansvaret för en organisation bestående av ca 220 medarbetare och rollen spänner över ett brett fält där omvärldens förändringar, behov och krav ställer höga krav på utveckling av medarbetare, organisation, verksamhet, arbetssätt, uppföljning och kommunikation.

Ett nära samarbete med den politiskt tillsatta förbundsdirektionen, kemiindustrin och medlemskommunerna är en förutsättning för framgång i uppdraget. I samverkan med direktionen representerar förbundsdirektören SBRF i både regionala och nationella organ i strategiska och övergripande frågor. Andra frågor som ingår i uppdraget är att säkerställa att förbundet är en attraktiv arbetsgivare som bygger en välfungerande organisation, att ta ansvar för miljön och säkerställa att vi som myndighet stöttar den enskilde medborgaren att ta sitt ansvar i att hantera sin egen risk när det gäller skydd mot olyckor.

 

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av ledarskap från en högre chefstjänst där du varit ytterst ansvarig, företrädesvis inom Räddningstjänst eller närliggande verksamhetsområde. Dokumenterad chefs- och ledarskapsutbildning är meriterande.

Du är en strukturerad, tydlig och målinriktad person som har erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete. Du fäster också stor vikt vid nära samarbete med medarbetare och fackliga organisationer. Du har lätt för att samarbeta och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Du har högskoleutbildning inom relevant utbildningsområde, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat vis.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

 

ANSÖKAN

Ansök senast: 2019-10-28

Referensnummer: A899073

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

SISTA ANSÖKNINGSDAG FÖR DENNA TJÄNST HAR PASSERAT. SISTA ANSÖKNINGSDAG VAR 28 OKTOBER 2019

ANSTÄLLNING

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

 

KONTAKT

Linda Maria Hermansson
Förbundsordförande
0706-501137
Linda-Maria.Hermansson@stenungsund.se

ÖVRIGT

Preliminära intervjutider är 6/11 och 11/11.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!