[ubermenu config_id="undermeny" menu="14"]

Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund
området Lilla Edet söker brandman/ räddningspersonal i beredskap.

Arbetsplatsbeskrivning

SBRF Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund är ett räddningstjänstförbund för kommunerna Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra olika typer av räddningsinsatser. Vi arbetar också med utbildning, information och rådgivning, samhällsplanering, tillsyn av brandskydd och tillstånd för brandfarliga och explosiva varor.

Lilla Edets kommun med drygt 13,000 invånare är lika förknippat med vatten och vacker natur som en stark historia. Med ny motorväg och järnväg mellan Göteborg och Trollhättan kliver vi in i en ny och expansiv fas.

Arbetsbeskrivning

Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund området Lilla Edet söker kvinnor och män som vid sidan av sitt ordinarie arbete vill göra en viktig samhällsinsats (deltidsbrandman).

I befattningen ingår bland annat momenten brandsläckning, rökdykning, ytlivräddning, räddning vid trafikolycka samt övriga räddningsuppdrag.

Bostad och arbetsplats skall ligga på sådant avstånd från brandstationen att inställelse vid larm kan ske inom 6 minuter hela dygnet. Beredskap enligt ett rullande dygnsschema.

Kvalifikationer

Arbetet som brandman kräver tekniskt kunnande, gott handlag med olika slags verktyg, god fysik och uthållighet. Man bör ha förmåga att känna empati och kunna hjälpa människor i nöd i samband med olika räddningsinsatser.

Din bakgrund/ Kvalifikationer

• B-körkort, C-kort meriterande

• God fysik

• Simkunnighet

• Stor vikt läggs i personliga egenskaper och lämplighet för yrket

Innan påbörjad tjänst kommer du att genomgå 80 timmars preparandutbildning (40 timmar introduktion samt 40 timmar rök- och kemdykning). Efter ca 1-2 års tjänst genomför du utbildningen “Räddningsinsats” på någon av MSB:s skolor. Den innebär 2 veckor på skolan därefter 8 veckor läsning hemma på distans samt avslutningsvis 3 veckor på skolan. Ersättning för förlorad inkomst under utbildning.

Före anställning sker diverse tester, bland annat testas din fysiska förmåga med rullbandstest.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Provanställning kan komma att tillämpas.

Omfattning: Deltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-03-06

Välkommen att söka genom att:

• Göra en digital ansökan via formuläret nedan.

• Skicka in ansökan via post eller e-post till adressen nedan

Skicka din ansökan till:

Mårten Torsgatan 23, 463 80 Lilla Edet

Eller e-post raddning@sbrf.se

Lön

Lönen består av beredskapsersättning lokalt RiB avtal, samt ersättning för övning eller utryckning

Kontakt

Kontaktpersoner

Göran Andersson Verksamhetschef Lilla Edet 0520-65 98 52 / 65 96 59

goran.andersson@sbrf.se

Facklig företrädare

Robin Lund Brandmännens Riksförbund

lundrobin@telia.com

Jan Augustsson Linde Kommunal

jan.augustssonlinde@sbrf.se

Skicka in en digital ansökan

  Vänligen bifoga Cv/personligt brev nedan:

  Vattenssäkerhet

  Vattenssäkerhet

  Dags för ett svalkande dopp i poolen, havet eller sjön? Äntligen kom solen och värmen! Nu hoppas vi på att snart få varma lata semesterdagar med sol och bad, men glöm inte att vara säkerhetsmedveten även under semestern.Kanske har ni pool hemma, är iväg på ett...

  läs mer
  Stöd till Ukraina

  Stöd till Ukraina

  Bilden visar den brandbil som donerats tillsammans med personal och direktion i SBRF.  Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund (SBRF) har tillsammans med andra räddningstjänster inom RäddsamVG, samlat ihop materiel till våra kollegor i Ukraina. En mindre brandbil och...

  läs mer
  Valborgsfirande

  Valborgsfirande

  Nu är det snart dags för den sköna vårmånaden maj att göra entré och vi hoppas den kan bjuda på lite härligt väder. Men innan den kan göra entré måste såklart våren sjungas in, brasorna eldas och ett och annat vackert och tankeväckande vårtal hållas. Du som ska...

  läs mer