SISTA ANSÖKNINGSDAG FÖR DENNA REKRYTERINGSPERIOD HAR PASSERAT. SISTA ANSÖKNINGSDAG VAR 28 Juli 2022.

 

Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund

SBRF är ett Räddningstjänstförbund för kommunerna Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund. Vårt uppdrag är att förebygga olyckor och att snabbt och effektivt genomföra olika typer av räddningsinsatser. Vi arbetar också med utbildning, information och rådgivning, samhällsplanering, tillsyn av brandskydd och tillstånd för brandfarliga och explosiva varor.

Vår vision är ett tryggt och säkert samhälle för alla. Målen för vår verksamhet är färre skador och ökad trygghet för våra invånare.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Vårt säte finns i Stenungsund och i vårt område finns ytterligare tre stationer, placerade i Kållekärr, Lilla Edet och Skärhamn samt fyra räddningsvärn.
Vi är övertygade om att olikheter gynnar räddningstjänstens arbete. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, bakgrund, erfarenhet och personlighet. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån ser vi fram emot att jobba med dig, förutsatt att du delar vårt mål att skapa ett tryggare samhälle för alla. Våra ledord är trygghet – säkerhet – omtanke.

 

Arbetsuppgifter

Som brandman är du ofta först på plats vid bränder och olyckor och behöver vara lugn och trygg även i pressade situationer. Men minst lika viktig är din empatiska förmåga. En stor del av arbetet handlar om att förebygga olyckor genom att informera och utbilda, såväl i det snabba mötet i en trappuppgång som i ett klassrum, och därför tror vi att du är bra på att prata med människor och skapa förtroende.
I tjänsten ingår också övning, administrativt arbete, underhåll av materiel samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom organisationen. Som du hör är ingen dag den andra lik på din nya arbetsplats. Du behöver ha förmågan att se helheten och snabbt kunna anpassa dig efter nya situationer. Du ska kunna hjälpa personer som kanske upplever sitt livs värsta dag och klara av att både rökdyka i trånga utrymmen och arbeta på hög höjd. Yrket förutsätter fysiska, praktiska och sociala färdigheter och vi ser gärna att du är drivande, lyhörd och bra på att samarbeta.
I förbundet bistår vi även ambulanssjukvården med IVPA-SAMS larm.

 

Kvalifikationer
 • SMO-utbildning, alternativt 15 veckors brandmannautbildning vid SRV:s skola.
 • Godkänt rullbandstest enligt AFS 2007:7 (En nivå över åldersrelaterat rullbandstest, ej äldre än 3 månader) skall bifogas ansökan. Bokning av rullbandstest kan göras på tel. 010- 471 44 00.
 • God fysik.
 • Du skall inneha körkortsbehörighet lägst B. C- kort skall kunna uppvisas 6 månader efter anställningens påbörjande (körkortet bekostas av den anställde).
 • Intyg om god simkunnighet motsvarande guldbojen skall bifogas ansökan.
 • Godkänd läkarundersökning (ombesörjs av arbetsgivaren).
 • Vi ser också att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på Svenska.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Meriterande

 • Körkortsbehörighet C E
 • Tidigare erfarenhet ifrån Kommunal Räddningstjänst.
 • Erfarenhet av att arbeta med utbildning

 

Övrigt

Innan eventuell anställning kommer du får genomgå fys-och drogtester samt läkarundersökning.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval av kandidater. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Ansökan
SISTA ANSÖKNINGSDAG FÖR DENNA REKRYTERINGSPERIOD HAR PASSERAT. SISTA ANSÖKNINGSDAG VAR 28 Juli 2022.

Ansök senast: 2022-07-28
Referensnummer: A1143360

Välkommen att söka genom att:

Klicka här för att göra en digital ansökan.

Till ansökan ska bifogas följande:
– Personligt brev
– CV
– Intyg om god simkunnighet motsvarande guldbojen.
– Intyg på godkänt rullbandstest. (Test enligt AFS 2007:7, En nivå över åldersrelaterat rullbandstest, ej äldre än 3 månader).
Bokning av rullbandstest kan göras på tel. 010- 471 44 00.

 

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta:

Operativ chef
Christian Weberberger

Direkt: 010 471 44 25
Växel: 010 471 44 00
christian.weberberger@sbrf.se

För mer information om testdagar och de fysiska testerna kontakta:

Testansvarig
Brandman
Daniel Strömbom

Direkt: 0768- 19 53 01
Växel: 010 471 44 00
daniel.strombom@sbrf.se

Facklig företrädare
Kommunal
Joakim Oskarsson
010-471 44 00 (växel)

 

Övrigt

Intervju/testdag under 15-16 september

Innan eventuell anställning kommer du få genomgå fys-och drogtester samt läkarundersökning.

För att spegla samhället arbetar vi aktivt mot att ha en integrerad mångfald och jämställdhet i hela vår organisation, för att klara detta måste vi bland annat öka andelen kvinnor och medarbetare med olika etniska bakgrunder. Vi ser detta som en självklar del i och en förutsättning för att lyckas i arbetet med att förebygga olyckor och för att kunna genomföra insatser på ett effektivare sätt.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!