Vi vill säga grattis till förbundets första kvinnliga befäl – Nina Brännehed, en av fyra styrkeledare som nu arbetar på stationen i Stenungsund.

Vi vill säga grattis till förbundets första kvinnliga befäl – Nina Brännehed, en av fyra styrkeledare som nu arbetar på stationen i Stenungsund.

Nina startade sin karriär inom räddningstjänsten 2014 då hon började arbeta som Brandman i beredskap (RiB-brandman). Därefter har hon vidareutbildat sig i flera steg, 2017 läste Nina SMO (skydd mot Olyckor) som är en två-årig brandmansutbildning och nu senast till styrkeledare.
Som styrkeledare arbetar man som arbetsledare både på stationen och under räddningsinsatser.

Vi frågade Nina varför hon valde att utbilda sig till befäl, och detta svarade hon –
”Jag ville utbilda mig till befäl eftersom jag gillar arbetsuppgifterna med organisering och ledning.
Jag är intresserad av ledarskap och ville utveckla mitt eget, vilket är något utbildningen hjälpte mig med. Den resan är dock långt från över, jag hoppas att jag kommer få fler möjligheter till att bli en riktigt bra ledare.

En bra ledare för mig är trygg, pålitlig, kunnig & ödmjuk. Den kan lyssna och ta både beröm och kritik på ett bra sätt. Den vill alltid bli bättre och vet att gruppen tillsammans är verktyget, inte den enskilde. I SBRF hoppas jag få utvecklas och ständigt bli bättre, jag är just nu i startgroparna och väldigt ödmjuk inför uppgiften, men det ska bli så roligt och jag ser framemot den fortsatta utvecklingen! ”

Funderar du också på att börja jobba inom räddningstjänsten? Följ då Ninas råd och våga söka!
Just nu söker vi brandmän i beredskap, sök och gör en insats du med! – https://sbrf.se/vill-du-gora-en-insats/