SISTA ANSÖKNINGSDAG FÖR DENNA  REKRYTERINGSPERIOD HAR PASSERAT. SISTA ANSÖKNINGSDAG VAR 31 januari 2021

Har du ett stort samhällsengagemang och vill vara med och rädda liv? Är du ödmjuk, pålitlig, uthållig och uppmärksam?
Då skulle du bli en bra brandman!

Vi söker dig som vid sidan av ditt ordinarie arbete vill göra en viktig samhällsinsats.
Brandman i beredskap är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, du arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får ett väldigt varierande arbete. Du kanske arbetar som kock, jurist eller inköpare hos din ordinarie arbetsgivare men under dina beredskapsdagar är du även brandman som rycker ut för att rädda liv, släcka bränder eller bistå vid trafikolyckor.

Att vara brandman i beredskap, eller som det förr hette – deltidsbrandman, innebär att du vid sidan av ditt ordinarie arbete har beredskap efter ett varierande schema. Vi försöker att anpassa beredskapen utefter dina önskemål, kan du enbart hålla beredskap dagtid eller kvällar, nätter och helger försöker vi att anpassa din beredskap därefter.
Innan eventuell anställning tillgodoses du med nödvändig utbildning, du kommer bland annat få utbildning i akutsjukvård, hjärt- och lungräddning, brandsläckning, vattenlivräddning, förebyggande brandskydd med mera. Som brandman ersätts du utöver larm och övning även för fysisk träning och du har fri tillgång till våra styrketräningslokaler på stationerna.

För att spegla samhället arbetar vi aktivt mot att ha en integrerad mångfald och jämställdhet i hela vår organisation, för att klara detta måste vi bland annat öka andelen kvinnor och medarbetare med annan etnicitet. Vi ser detta som en självklar del i och en förutsättning för att lyckas i arbetet med att förebygga olyckor och för att kunna genomföra insatser på ett effektivare sätt.

 

Hur blir jag brandman i beredskap?

Vi söker nu brandmän i beredskap inom stationsområde Tjörn och Stenungsund och sista ansökningsdagen är den 31 januari 2021.
Du som sökt till oss kommer att kallas till testtillfälle med intervju som sker den 25 februari alternativt den 4 mars detta för att man under v14-16 genomför en preparandutbildning i Göteborg.
För att arbeta som brandman behöver du vara fullt frisk, vi genomför därför läkarundersökning samt drogtest innan eventuell anställning.

Skicka in din ansökan till raddning@sbrf.se ange referensnummer 2020-000519.

SISTA ANSÖKNINGSDAG FÖR DENNA  REKRYTERINGSPERIOD HAR PASSERAT. SISTA ANSÖKNINGSDAG VAR 31 januari 2021
Mer information

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som brandman i beredskap, vilken utbildning du får och mycket mer!

 

Kontaktperson

Andreas Wennberg
Områdeschef
Direkt: 010 471 45 05
Växel: 010 471 44 00
Andreas.wennberg@sbrf.se

Facklig företrädare
Brandmännens Riksförbund
Hans Wallsten
010-471 44 00 (växel)

Facklig företrädare
Kommunal
Axel Adin
010-471 44 00 (växel)

Facklig företrädare
Vision
Mikael Kristiansson
010-471 44 00 (växel)